Kidsclub Jongerencentrum Merenwijk

De stichting biedt aan verschillende doelgroepen uit de Merenwijk leuke activiteiten aan, zoals sport, beweging, dansen, zelfverdediging, knutselactiviteiten, praatsessies, theater- en poppenkast spelen, huiswerkbegeleiding, begeleiding bij het gebruik van digitale apparatuur en uitstapjes om de ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. De activiteiten zijn leerzaam, enthousiast, gezond en sportief.

Hierbij worden de Nederlandse taal en waarden en normen gebruikt. Dit draagt bij aan de integratie van de kinderen/jongeren en hun ouders in de multiculturele samenleving. Daardoor wordt het makkelijker voor de kinderen en hun ouders om tussen twee culturen op te groeien / op te voeden en te leven. De kinderen voelen zich veilig bij de begeleiding door onze stichting.

Om de kinderen, jongeren en ouderen te helpen met activiteiten begint de cyclus eigenlijk bij de families en gezinnen. Door behalve kinderactiviteiten ook familie-activiteiten te organiseren, wordt de stichting bekend bij het hele gezin zodat er vertrouwen ontstaat bij de gezinnen. Daarnaast leren ouders en kinderen elkaar op een andere manier kennen doordat zij samen activiteiten ondernemen.

Locatie
Stichting Dans voor Mij is twee dagen per week actief in Jongerencentrum De Toekomst (Sperwerhorst 116, voorheen Eksterpad 6). Iedereen is welkom, elke zaterdag- en zondagmiddag van 12 uur tot 15 uur. 

© 2017 Dans voor Mij. All Rights Reserved. Designed Ict4Free.nl